ČESTITKA PREMIJERA HERCEGA LUKI MATKOVIĆU I PETRU ZADRI
06-11-2018, 16:02

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona uputio je danas čestitke Luki Matkoviću pobjedniku Prvog stolnoteniskog seniorskog turnira najboljih seniora i seniorki BiH i Petru Zadri, osvajaču brončane medalje na Evropskom prvenstvu u „judu“ za seniore do 23 godine.

„Lično i u ime Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona čestitam Vam na ostvarenju vrijednih sportskih uspjeha - osvajanju titule najboljeg na Prvom seniorskom Top 8 AiB – turniru u stolnom tenisu u Bosni i Hercegovini, te brončane medalje na Evropskom prvenstvu u „judu“ za seniore do 23 godine.

Ova vrhunska sportska postignuća rezultat su Vašeg predanog rada, ali i dokaz za to kako nema neostvarivih ciljeva. Vaši uspjesi na ponos su i Vašim klubovima, kao i svima koji su u mozaik Vaših uspjeha ugradili i najsitniji kamenčić svojih napora te stoga svima iskreno zahvaljujem i čestitam.

Moja želja je da Vaši uspjesi budu poticaj svim mladima i da se u vremenu pred nama ponovno radujemo brojnim uspjesima naših sportaša na domaćim, evropskim i svjetskim takmičenjima.

Na tom putu, u meni lično i u Vladi HNK, kao i dosad, imat ćete istinskog prijatelja i partnera, koji će, u skladu s mogućnostima, podržavati Vaše napore, kako bi Vam, barem dijelom, olakšali sportski put.“