DAN GRADA ČAPLJINE
03-10-2019, 14:07

Povodom obilježavanja Dana grada Čapljine i praznika sv. Franje, u sali kina ”Mogorjelo” održana je Svečana sjednica Gradskoga vijeća – prva od kada je Čapljina dobila status grada.

Nakon što je Pero Knežević, dopredsjedatelj Gradskoga vijeća podnio izvještaj o radu Vijeća, prikazan je i kratki video-prilog o onome što je u Čapljini urađeno u proteklom periodu, a potom se uzvanicima obratio dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine.

Osvrnuvši se na ulogu lokalne zajednice u stvaranju što boljih uslova za život građana, osobito kada je u pitanju stvaranje ambijenta za otvaranje radnih mjesta, gradonačelnik Vidić istaknuo je dobru saradnju s Vladom Hercegovačko-neretvanskog kantona.

„Grad Čapljina s Vladom HNK ima izvanrednu saradnju, te stoga zahvala dr. sc. Nevenku Hercegu, premijeru Vlade i svim ministrima, a na poseban način moram istaknuti ministre Krasića i Jovića“, rekao je gradonačelnik Vidić čestitajući Čapljinkama i Čapljincima Dan grada i praznik sv. Franje.

U ime Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona okupljenima se obratio Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede istaknuvši kako je Vlada istinski partner lokalnim zajednicama. Podsjetio je na značajna sredstva koja se iz kantonalnog budžeta izdvajaju za lokalne projekte u poljoprivredi, vodoprivredi, energetskoj efikasnosti, infrastrukturi i drugim područjima. Naglasio je i spremnost Vlade da podrži projekat izgradnje privredne zone u Zvirovićima.

Inače, prije svečane sjednice, gradonačelnik Vidić i predstavnici udruženja proisteklih iz Domovinskoga rata položili su vijenac na Trgu hrvatske slobode i odali počast poginulim hrvatskim borcima.

Uz ministra Jovića, Svečanoj sjednici prisustvovali su i Stjepan Krasić i Slađan Bevanda, ministri u Vladi HNK.