DANI HLJEBA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
26-10-2018, 8:54

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je prisustvovao tradicionalnoj manifestaciji „Dani hljeba i zahvalnosti za plodove zemlje“ održanoj na Šetalištu Nikole Šubića Zrinskog u Mostaru.

 „Raduje me što smo se i ove godine na primjeren način zahvalili za plodove zemlje. Smatram kako su Dani hljeba dobar način da još snažnije probudimo svijest naše djece, ali i svih nas o tomu kako je prehrana jako važna u čovjekovom životu.“, rekao je premijer Herceg ističući da s jedne strane u savremenim bogatim društvima imamo obilje hrane koja se često baca, a s druge gladne ljude koji ne mogu sebi priuštiti niti hljeb svagdašnji.

„Stoga su manifestacije kao ova  prilika da se podsjetimo na vrline solidarnosti, pomaganja i zajedništva s onima koji se nalaze u stanju potrebe“, zaključio je premijer Herceg.

Inače, manifestaciju „Dani hljeba i zahvalnosti za plodove zemlje“, koja ima humanitarni karakter, organizuju Udruženje direktora Osnovnih škola u HNK i Aktiv direktora srednjih škola HNK, a učestvuju osnovne i srednje škole s područja Mostara.