IVAN KLEPIĆ I IVONA ĆAVAR NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠI MOSTARA
01-02-2019, 8:38

Dr.sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona sinoć je prisustvovao svečanosti na kojoj su Ivan Klepić i Ivona Ćavar proglašeni najuspješnijim sportašima Mostara. Uz druge uspješne sportaše i sportaške kolektive, nagrade su, takođe, dodijeljene najuspješnijim sportskim radnicima Mostara.

Uručujući nagradu Stolnoteniskom klubu HT Eronet Mostar - najuspješnijem ženskom seniorskom timu, premijer Herceg čestitao je svim sportašicama, sportašima, trenerima i Sportskom savezu grada Mostara koji su, u ograničenim uslovima rada, u gradu koji nema niti primjerenu sportsku dvoranu, uspjeli izvući maksimum te svojim sportskim aktivizmom promovisati zdrav način života čiji su osnovi univerzalne vrijednosti razumijevanja, prijateljstva i fair playa.

„Vaši rezultati i izvrsnost pokazuju vašu sportsku vještinu, fizičku i mentalnu spremnost, ali i doprinose dodatnoj popularizacijisporta u gradu Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu, te su poticaj našim mladim sugrađanima da se bave sportom i sportskim aktivnostima“, rekao je premijer Herceg istaknuvši kako Vlada prati sportske uspjehe kontinuisano povećavajući izdvajanja za sport.

„Lično i u ime Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, čestitam večeras nagrađenim sportašima,  sportskim radnicima i ekipama. Neka vam ovaj izbor bude poticaj za dalju izvrsnost i postizanje još boljih sportskih rezultata, te neka bude poticaj i izazov i svim ostalim sportašima, kako onima koji se takmiče tako i onima koji se rekreativno bave sportom“, zaključio je premijer Herceg.

Inače, nagrade su dodijeljene u kategorijama – najuspješniji sportaš junior, senior, kadet i mlađi kadet, najuspješnija sportašica juniorka, seniorka, kadetkinja i mlađa kadetkinja, najuspješniji muški seniorski i mladi tim, najuspješniji ženski seniorski i mladi tim, najuspješniji trener, zaslužni sportski radnik, nagrada za životno djelo i posebne nagrade i priznanja sportašima, sportskim radnicima i kolektivima za postignute rezultate.