750.000,00 KM ZA POTICAJE U POLJOPRIVREDI

750.000,00 KM ZA POTICAJE U POLJOPRIVREDI

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona je na 44. sjednici održanoj 23. marta 2017. godine donijela Odluku o usvajanju Programa utroška novčanih sredstava za novčane podrške u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji s kriterijima raspodjele sredstava poticaja za poljoprivredu, te Program utroška novčanih sredstava za novčane podrške u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji s kriterijima raspodjele sredstava utvrđenih Budžetom HNK za 2017.

Također, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK donijelo je  Uputstvo o načinu i uslovima za ostvarenje podrški u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2017. godinu.

Uputstvom su utvrđeni opći i posebni uslovi za ostvarenje kantonalne novčane podrške u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, postupak i rokovi za ostvarenje novčane podrške, kao i potrebita dokumentacija i obrasci.

Odluku, Program i Uputstvo o načinu i uslovima za ostvarenje podrški u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2017. godinu možete pogledati u priloženim dokumentima.