DODIJELJENO JOŠ JEDNO VATROGASNO VOZILO

DODIJELJENO JOŠ JEDNO VATROGASNO VOZILO

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer  Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona uručio je danas   Petru Juriću, zapovjedniku  Profesionalne vatrogasne brigade Grada Mostara, ključeve novog vatrogasnog vozila.  

„Današnja primopredaja nastavak je aktivnosti koje Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo preduzima s ciljem opremanja vatrogasnih brigada u HNK. Podsjetit ću na to  kako su ovakva i slična vozila već dobile sve jedinice lokalne samouprave u našem kantonu, a naša namjera je da i dalje nastavimo s opremanjem vozilima i drugom potrebnom opremom, kako bi vatrogasci mogli odgovoriti izazovima koji pred njima stoje. Koristim priliku zapovjedniku Juriću i njegovim saradnicima čestitati na nizu uspješno obavljenih intervencija, uvjeren u to kako će  i ovo vozilo koje smo im danas predali biti od velike koristi“, rekao je premijer Herceg poželjevši okupljenim vatrogascima što manje posla.

Uz premijera Hercega, primopredaji je prisustvovao i Eugen Ćubela, v.d. direktora Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK.