OTVOREN NOVOIZGRAĐENI MOST U MOSTARU

OTVOREN NOVOIZGRAĐENI MOST U MOSTARU

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je prisustvovao svečanosti otvaranja novoizgrađenog mosta preko rijeke Neretve u Mostaru.

Ljubo Bešlić, gradonačelnik Grada Mostara u pozdravnom govoru istaknuo je kako su savladane sve poteškoće u realizaciji ovog projekta kojeg se nestrpljivo čekalo i koji će doprinijeti boljem saobraćaju.  Konačnim završetkom radova, ovo će postati magistralni put.
„Međutim, postoji  još dijelova koji trebaju biti završeni, tako da mislim da iznos koji nedostaje na ovom projektu je negdje oko milion maraka'', rekao je gradonačelnik Bešlić.

''Pozdravljam današnje otvaranje mosta, ovaj dan građani su s nestrpljenjem očekivali. Njegovo stavljanje u funkciju značajno će olakšati saobraćaj kroz Grad Mostar. Ovo je samo dio cestovnih, infrastrukturnih projekata, koji će u budućnosti biti realizirani u Gradu Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Putem resornog ministarstva, snažno smo podržali ovaj projekat, a spremni smo podržati i druge infrastrukturne projekte u Gradu Mostaru, kao i u drugim općinama u Kantonu“, rekao je nakon otvorenja premijer Herceg.

Inače, most je projektiran još 1973. godine, a radovi na izgradnji počeli su 2008. godine. Rasponske je konstrukcije od 130 metara i imat će četiri saobraćajne trake, a danas su za saobraćaj puštene dvije trake.

Svečanosti otvaranja mosta prisustvovali su i ministri u Vladi HNK: Slađan Bevanda, Stjepan Krasić i Donko Jović.