OTVORENA IZLOŽBA ''OPROSTORENA INTIMA''

OTVORENA IZLOŽBA ''OPROSTORENA INTIMA''

Sinoć je u okviru manifestacije Mostarsko proljeće - Dani Matice hrvatske u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača organizirano otvaranje izložbe ''Oprostorena intima'', na kojoj su izložena 63 umjetnička djela 47 poznatih umjetnika.

U ime dr. sc. Nevenka Hercega, premijera Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona izložbu je otvorio Veselko Čerkez, šef Kabineta predsjednika, istaknuvši kako se na izložbi mogu vidjeti najreprezentativnija djela iz kolekcije Umjetničke galerije BiH, ali i djela koja nikada do sada nisu izlagana.   

''Zasluga za večerašnji događaj, ali i brojne druge kojima ćemo i ove godine svjedočiti, pripada Matici hrvatskoj Mostar koja već dvadeset godina u Gradu Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu organizuje Mostarsko proljeće - nadaleko prepoznatu kulturnu manifestaciju u okviru koje se predstavljaju vrhunski pozorišni, muzički i likovni umjetnici i programi.

Prepoznajući njihovu iznimnu umjetničku i kulturnu vrijednost, Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona od samih početaka podržava organizaciju „Dana Matice Hrvatske Mostar“ u vjeri u to kako će taj jedinstveni festival i dalje rasti i cvjetati na zadovoljstvo publike'', rekao je šef Kabineta Čerkez.

Inače, izložba će biti otvorena do 29. aprila 2018. godine.