POSJETA REHABILITACIJSKOM CENTRU „SV. OBITELJ“

POSJETA REHABILITACIJSKOM CENTRU „SV. OBITELJ“

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona posjetio je danas Rehabilitacijski centar za osobe s posebnim potrebama „Sveta Obitelj“ u Mostaru gdje je, u pratnji don Ante Komadine, direktora Caritasa Mostarsko-duvanjske biskupije i s. Krunoslave Adžamić, direktorice Centra, obišao štićenike te im čestitao božićne i novogodišnje praznike.

Tokom posjete, domaćini su govorili o radu te karitativne ustanove koja djeluje kroz tri odjela: edukacijsko-rehabilitacijski, stacionarni i radionicu „Emanuel“, a brine o osobama s invaliditetom iz svih područja BiH i šire regije. Istaknuto je, također, kako se u okviru obližnjega Centra za radno osposobljavanje osoba s razvojnim poteškoćama „Nazaret“ provodi radna rehabilitacija u radionicama za drvodjelstvo, pletenje košara, uokvirivanje slika, tekstil i ručni rad i za izradu dekorativnih predmeta od papira, voska i platna. Zahvalili su premijeru Hercegu na današnjoj posjeti i svemu što čini kako bi se podržao rad Caritasovih ustanova.

Premijer Herceg istaknuo je značaj ustanova poput „Sv. Obitelji“ koje, s puno ljubavi i entuzijazma, brinu o najpotrebitijim članovim našega društva.

„Cilj posjete je podrška radu kako „Sv. Obitelji“ tako i drugih sličnih ustanova, te poticanje svih koji mogu dati doprinos kako bi život osoba o kojima one brinu bio što dostojniji. Svjesni potreba koje imaju, pored redovitog finansiranja, danas smo im uručili i dodatnu finansijsku potporu za njihov rad“, rekao je premijer Herceg.