POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU

POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU

Dr. sc. Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona i Elvir Đuliman, direktor Nansen Dijalog Centra (NDC) Mostar danas su u zgradi Vlade HNK potpisali Memorandum o razumijevanju s ciljem zajedničkog djelovanja u oblasti obrazovanja.

Potpisani Memorandum osnažuje saradnju Ministarstva i NDC-a s ciljem promovisanja kulture tolerancije i poštivanja raznolikosti u školama.

„Memorandum je potvrda nastavka zajedničke saradnje, koja je već niz godina prisutna u pojedinim školama u našem kantonu“, rekao je ministar Hadžović, dodavši i to kako NDC model za integrisano obrazovanje omogućava uspješnu komunikaciju i saradnju učenika, roditelja i nastavnika u multietničkim zajednicama kroz kreativan odgoj u obrazovnom procesu.

Direktor  Đuliman zahvalio je ministru Hadžoviću i njegovim saradnicima na podršci u realizaciji ovog projekta, istaknuvši kako se Nansen model za integrisano obrazovanje već provodi u osnovnim i srednjim školama u općinama Stolac i Prozor-Rama.