POTPISAN UGOVOR IZMEĐU AERODROMA MOSTAR I CROATIA AIRLINESA

POTPISAN UGOVOR IZMEĐU AERODROMA MOSTAR I CROATIA AIRLINESA

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je, u okviru Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, prisustvovao potpisivanju ugovora između predstavnika Aerodroma Mostar i Croatia Airlinesa.

Potpisivanjem Ugovora ispunjeni su uslovi  za uspostavljanjem zračne linije koja će od 3. maja 2018. godine  redovno povezivati Mostar i Zagreb.

U obraćanju prisutnima, premijer Herceg izrazio je zadovoljstvo potpisanim Ugovorom, te dodao: „Vjerujem u to kako će uspostavljanje  zračne linije Zagreb-Mostar doprinijeti još većoj međusobnoj povezanosti  inače snažno povezanih gradova, te razvoju poslovnih veza koje će omogućiti realizaciju brojnijih investicija na obostranu dobrobit“.

Istaknuo je i to kako je jedan od prioriteta u radu Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona  zračna povezanost s odredištima glavnih gradova zemalja Evropske unije, te preko njih i s cijelim svijetom.

„Stoga smo spremni još snažnije učestvovati u razvoju Aerodroma Mostar, jer bez toga nema jačanja privrede, Kantona, kao i cijele regije“, zaključio je premijer Herceg.