POVODOM PRAZNIKA BOŽIĆA OSIGURANA POMOĆ ZA 12 PORODICA

POVODOM PRAZNIKA BOŽIĆA OSIGURANA POMOĆ ZA 12 PORODICA

Povodom katoličkog i pravoslavnog praznika Božića, Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko – neretvanskog kantona, na prijedlog općinskih i gradskog Centra za socijalni rad, donijelo je Odluku da se na tekuće račune dvanaest porodica s više djece uplati iznos od po 500 KM.

Tim povodom, Zdravka Marić, direktorica Centra za socijalni rad Mostar i Janja Milinković, pomoćnica ministra za socijalnu zaštitu posjetile su porodicu Martinović iz Mostara, koja je prije mjesec dana dobila identične trojke, te im uručile prigodne darove.

Čestitavši na rođenju djece i zaželjevši im, u ime dr. sc. Gorana Opsenice, ministra zdravstva, rada i socijalne zaštite sretan Božić, pomoćnica Milinković istaknula je kako se od ove godine u HNK konačno počeo primjenjivati Zakon o zaštiti porodice s djecom.

''Svjesni smo kako u našem kantonu ima puno porodica kao što je porodica Martinović gdje roditelji nisu zaposleni i nemaju stalne prihode. Stoga će primjena Zakona o zaštiti porodice s djecom ovoj, kao i drugim porodicama u sličnom položaju, olakšati podizanje i odgoj djece'', rekla je pomoćnica Milinković.