PREMIJER HERCEG: JAČATI KONKURENTNOST DOMAĆE PRIVREDE

PREMIJER HERCEG: JAČATI KONKURENTNOST DOMAĆE PRIVREDE

„Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona opredijeljena je za snažniji privredni rast kroz privlačenje investicija, jačanje konkurentnosti domaće privrede i otvaranje radnih mjesta koja osiguravaju ostanak naših mladih. Stoga nas raduje otvaranje nove poslovne jedinice uspješnog čitlučkog preduzeća Duga-tehna, devete poslovnice u koju je investirano 1,5 milion KM i koja od danas zapošljava pet novih djelatnika“, rekao je dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade HNK koji je s Davorinom Dodigom, direktorom simboličnim presijecanjem vrpce, otvorio novu poslovnicu te kompanije u Mostaru.

Čestitajući direktoru Dodigu, njegovim saradnicima i svim uposlenicima Duga-tehne na stvaranju nove vrijednosti, zapošljavanju i investiranju u svom kraju, premijer Herceg istaknuo je kako je Vlada svjesna problema s kojima se svakodnevno nose naši privrednici, ali preduzima mjere kako bi im olakšala poslovanje i omogućila investiranje bez kojega nema boljitka ovog kraja.

„Istina je da nas čeka još puno posla, ali uz mjere koje smo dosad preduzeli i zahvaljujući vama i onima koji će slijediti vaš primjer i ulagati u HNK,  naš privredni razvoj trebao bi biti ubrzan“, zaključio je premijer Herceg.

 „Naša nova poslovna jedinica različita je od svih ostalih u Mostaru i BiH, a usudio bih se reći i u ovom dijelu Evrope, upravo zato što je najmodernija i najopremljenija, u okviru koje imamo i tehničko-dizajnersko savjetovalište za kupce tako da će moći dobiti potpunu uslugu“, rekao je direktor Dodig naglasivši kako Duga-tehna ima vlastitu proizvodnju i izvoz u više od 60 zemalja, te preko 70 djelatnika.