PREMIJER HERCEG NA SASTANKU IZVRŠNOG ODBORA JADRANSKO-JONSKE EUROREGIJE

PREMIJER HERCEG NA SASTANKU IZVRŠNOG ODBORA JADRANSKO-JONSKE EUROREGIJE

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, koji je član Izvršnog odbora Jadransko-jonske euroregije, učestvovao je na sastanku kojega je Odbor održao jučer u Brusselsu.

Pod predsjedanjem Nikole Dobroslavića, predsjednika Jadransko-jonske euroregije i dubrovačko-neretvanskog župana, Izvršni odbor na poseban se način osvrnuo na potrebu udruživanja znanja, iskustva i stručnosti regija, gradova, privrednih komora i sveučilišta  Jadransko-jonske euroregije kroz zajedničku inicijativu AI-NURECC. Inicijativa će promovisati razmjenu stručnosti, iskoristiti projektne ideje i unaprijediti poslovna rješenja, te pridonijeti razvoju efikasnog multisektorskog i višerazinskog upravljanja Strategijom razvoja Jadransko-jonske makroregije (EUSAIR).

Članovima Izvršnog odbora obratio se i Zdenko Ćosić, premijer Zapadnohercegovačkog kantona koji je podnio zahtjev za članstvom u Jadransko-jonsku euroregiju.

Inače, sastanku Odbora prisustvovala je bila i Željana Zovko, zastupnica u Evropskom parlamentu koja snažno podržava aktivnosti HNK i ZHK u okviru regionalne saradnje.