PREMIJER HERCEG PRIMIO NAČELNIKA OPĆINE STOLAC

PREMIJER HERCEG PRIMIO NAČELNIKA OPĆINE STOLAC

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko- neretvanskog kantona danas je primio Stjepana Boškovića, načelnika općine Stolac i, prije svega, čestitao mu na još jednom mandatu povjerenom mu od strane građana Stoca, istaknuvši kako su ponovljeni izbori u Općini Stolac bili istinski festival demokracije u Hercegovačko- neretvanskom kantonu.

Tokom sastanka istaknuta je dobra saradnja Općine i Kantona, iskazana spremnost za  njezinim nastavkom, a, govoreći o projektima na području Općine Stolac, posebno je istaknut projekat izgradnje  vodoopskrbnog sistema "Dubravska visoravan"  koji dijelom obuhvaća i Općinu Stolac, kao i  poboljšanje saobraćajne infrastrukture s posebnim akcentom na izgradnji magistralne saobraćajnice Stolac – Neum.

Premijer Herceg iskazao je spremnost  na to da Vlada HNK u okviru svojih mogućnosti podrži i te, ali i druge projekte od značaja za Općinu Stolac.

Također je istaknuto kako je Vlada kroz projekat Energetske efikasnosti obnovila Osnovnu školu u Crnićima, a za izgradnju sportske dvorane u okviru te škole već je izdvojila 100.000,00 KM.

Vlada je na sebe preuzela i  obavezu finansiranja prijevoza učenika, što je Općini Stolac, ali i drugim općinama u Kantonu  ranijih godina predstavljalo ozbiljan finansijski teret, dodao je premijer Herceg i naglasio kako će Vlada nastaviti podržavati manifestacije koje su od značaja za Općinu Stolac, kao što su: srednjovjekovni sajam ”Stolačka tarča” i  sajam Hercegovački plodovi Mediterana, koji prepoznaje i snažno zagovara povezivanje domaće poljoprivredne proizvodnje i turizma.

Načelnik Bošković zahvalio je premijeru Hercegu na čestitkama upućenim povodom još jedne izborne pobjede, istaknuvši  kako vjeruje u nastavak dobre i još snažnije saradnje Općine Stolac i Vlade HNK.

''Koristim ovu priliku da Vama i svim članovima Vlade  zahvalim na podršci i razumijevanju  koje iskazujete za potrebe Općine Stolac, uvjeren u to kako ćemo i ubuduće zajedničkim naporima ali uz razumijevanje viših nivoa vlasti u Općini Stolac završiti nekoliko iznimno važnih projekata na dobrobit svih građana naše općine'', rekao je načelnik Bošković.