VLADA HNK PODRŽAVA RAD CENTRA ZA PREVENCIJU I VANBOLNIČKO LIJEČENJE MOSTAR

VLADA HNK PODRŽAVA RAD CENTRA ZA PREVENCIJU I VANBOLNIČKO LIJEČENJE MOSTAR

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je primio mr. sc. Sinišu Skočibušića, direktora Centra za prevenciju i vanbolničko liječenje ovisnosti Mostar.

Razgovarano je o važnosti postojanja Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, budućim aktivnostima i planovima unapređenja rada, kao i o problemima s kojima se uposlenici Centra susreću u njihovu djelovanju, te o daljnjim koracima za unapređenje cjelokupne zdravstvene djelatnosti u HNK.

„Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona prepoznala je važnost postojanja i djelovanja Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar, te u skladu sa svojim mogućnostima, kontinuisano finansijski pomaže oko nabavke medikamenata ključnih u liječenju štićenika tog Centra“, rekao je premijer Herceg, zaključivši kako će Vlada i u budućnosti biti na raspolaganju za korektnu saradnju s vodstvom Centra.

„Zahvaljujući razumijevanju premijera Hercega i Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, Centru za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti dodijeljena su finansijska sredstva iz Rebalansa Budžeta HNK koja će biti od velike pomoći za redovno finansiranje djelatnosti, liječenje naših štićenika i koja će biti usmjerena na obnovu prostorija koje su nam, također, od iznimne važnosti“, rekao je mr.sc. Siniša Skočibušić, direktor Centra.

Inače, Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar djeluje od 1999. godine i provodi liječenje ovisnika o psihoaktivnim tvarima kroz socijalnu i farmakološku podršku prema međunarodnim i domaćim usvojenim medicinskim smjernicama i programima liječenja ovisnika. Centar mjesečno ima oko 200 pacijenata iz regije i većinu njih liječi metadonskom terapijom.