ODRŽANA LOVAČKA VEČER LD „JAREBICA“
04-03-2019, 8:52

Pod sponzorstvom Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona i dr. sc. Nevenka Hercega, premijera Vlade i u organizaciji Lovačkog društva „Jarebica“ održana je tradicionalna “Lovačka večer“ u svadbenom salonu „Afrodita“  na Sretnicama.

Veselko Čerkez, šef Kabineta premijera Vlade HNK, u ime premijera Vlade pozdravio je prisutne i istaknuo iznimnu važnost lovstva, ali i poštovanja lovačke etike.

„Vaša dužnost je, takođe, i održavanje normalnoga eko-sistema i uzgoj i zaštita divljači, te s pravom možemo istaknuti da ste Vi - lovci istinski zaštitnici divljači i prirode. Budite uzor svima koji vole divljač i prirodu. „Dobra Vam kob!“, zaključio je šef Kabineta Čerkez.

Dr. Maki Grle, predsjednik Lovačkoga društva „Jarebica“ Mostar je pozdravio sve prisutne lovce i ostale uzvanike, i posebno zahvalio Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona i premijeru Hercegu, kao i ostalim donatorima i prijateljima Društva.

Prisutne je, takođe,  upoznao s radom Društva, planovima i problemima s kojima se lovci  susreću, naglasivši kako je večerašnje druženje prilika za razmjenu iskustava i učenje o novitetima u lovstvu.

Slavko Marin, predsjednik Lovačkog saveza Herceg-Bosne, u kratkom obraćanju prisutne je pozdravio ističući važnost ovakvih skupova gdje se lovci druže, razmjenjuju iskustva i uspostavljaju temelje za daljnje jačanje lovstva na ovim prostorima.