PREMIJER HERCEG UPUTIO NOVOGODIŠNJU ČESTITKU
31-12-2018, 11:30

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona uputio je novogodišnju čestitku građanima Hercegovačko-neretvanskog kantona u kojoj stoji:

„Protekla 2018. godina bila je godina s puno političkih i društvenih događanja koji su se odrazili i na aktivnosti unutar Hercegovačko-neretvanskog kantona. No, unatoč svim izazovima koji su bili pred nama, Vlada HNK je, uz velike napore i uloženi trud, ostvarila rezultate koji su ostavili vidljiv trag.

Podsjetit ću na ostvarene projekte vezane za obrazovanje, osobito obnovu značajnog broja školskih objekata, potpisivanje kolektivnih ugovora čime smo omogućili povećanje plata, te ulaganja u razvoj kroz poticanje privrede, poljoprivrede i turizma. Uz pruženu priliku mladim visokoobrazovanim osobama da pripravnički staž obave u kantonalnim organima vlasti značajno smo podržali i brojne kulturne i sportske institucije potvrdivši i na taj način kako su obrazovanje i ulaganje u mlade u vrhu prioriteta našega rada.

Vlada je, uz podršku borcima i socijalnim kategorijama, uistinu bila i Vlada svih naših jedinica lokalne samouprave potičući brojne projekte komunalne i cestovne infrastrukture od sjevera do juga našeg kantona.

Većinu naših zadataka završili smo uspješno ali, naravno, možemo i hoćemo bolje! Spremni smo nastaviti odgovorno i dalje raditi na započetim i novim projektima jer novu godinu vidimo kao šansu za dalja ulaganja, omogućavanje još boljih uslova za kvalitetniji život svih građana i stvaranje društva znanja, napretka i mogućnosti.

S tim mislima, lično i u ime Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, svim građankama i građanima HNK i cijele Bosne i Hercegovine želim sretnu i uspješnu 2019. godinu. Neka Nova godina ispuni Vaše nade i planove te donese obilje veselja, zdravlja i uspjeha u svaki dom“.