DAN OPĆINE RAVNO
05-09-2019, 14:54

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije danas je bio nazočan na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća u povodu Dana općine Ravno.

Čestitajući žiteljima Općine njihov dan, kao i blagdan Male Gospe, istaknuo je kako Ravno iz godine u godinu čini snažne iskorake u stvaranju boljih uvjeta za život svih njegovih građana.

„Svjedoci smo kako se Ravno posljednjih godina sve više razvija. Vi koji ovdje živite i radite najbolje znate kako to nije slučajno - to je plod sustavnog rada općinske uprave na čelu s načelnikom te potpore županijskih institucija, ali  i  Ravnjana koji se vraćaju rodnom kraju i pokušavaju pomoći njegovu razvitku.

Iznimno nas raduje uspješno završena prva faza i nastavak projekta komasacije Popova polja, možda najljepšeg kraškog polja u Europi, koje bi svojim bogatstvom moglo hraniti ne samo našu županiju nego i cijelo Dubrovačko primorje. Uostalom, projekt rekonstruiranja Agrobiznis centra u Ravnom te uspostava stalnog komuniciranja između poljoprivrednih proizvođača i potrošača poljoprivrednih proizvoda, dokaz su ozbiljnosti Vaših planova koje će Vlada HNŽ, putem resornog ministarstva, snažno poduprijeti. 

Istina, nije samo Popovo polje gospodarski resurs čiji razvitak želimo poduprijeti i ubrzati. Turizam u Ravnom živi; ne samo kroz špilju Vjetrenicu nego i kroz turističku suprastrukturu izgrađenu na temeljima austrougarske željezničke postaje iz 1903. godine i uskotračne "Ćirine" pruge kao i kroz niz drugih projekata koje, u suradnji s drugim strukturama vlasti, provodi Općina.

Također, bolja prometna povezanost i očuvan okoliš, uz postojeće resurse jamac su da će Ravno, iako najmlađa, i u buduće biti jedna od najpoduzetnijih jedinica lokalne uprave u našoj županiji. 

Na koncu, dopustite mi iskazati osobnu, ali i potporu Vlade HNŽ, Vašoj  opredijeljenosti da Ravno razvijate u smjeru postizanja visokog društvenoga, socijalnog i komunalnog standarda, ne samo za njegove žitelje nego i za  sve veći broj turista koji s pravom dolaze uživati u iskonskoj i autentičnoj  ljepoti ovoga kraja. Na tom putu imate našu neupitnu potporu, te smo kao Vlada spremni i ovdje, kao i u svim drugim jedinicama lokalne uprave, s većom odlučnošću ući u nove projekte“ zaključio je predsjednik Herceg.

Na svečanosti obilježavanja Dana općine bili su nazočni i Stjepan Krasić i Oliver Soldo, ministri u Vladi HNŽ.