OTVORENA IZLOŽBA ''OPROSTORENA INTIMA''

OTVORENA IZLOŽBA ''OPROSTORENA INTIMA''

Sinoć je u sklopu manifestacije Mostarsko proljeće - Dani Matice hrvatske u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača upriličeno otvaranje izložbe ''Oprostorena intima'', na kojoj su izložena 63 umjetnička djela 47 poznatih umjetnika.

U ime dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije izložbu je otvorio Veselko Čerkez, predstojnik Ureda predsjednika, istaknuvši kako se na izložbi mogu vidjeti najreprezentativnija djela iz kolekcije Umjetničke galerije BiH, ali i djela koja nikada do sada nisu izlagana.  

''Zasluga za večerašnji događaj, ali i brojne druge kojima ćemo i ove godine svjedočiti, pripada Matici hrvatskoj Mostar koja već dvadeset godina u Gradu Mostaru i Hercegovačko-neretvanskoj županiji organizira Mostarsko proljeće - nadaleko prepoznatu kulturnu manifestaciju u sklopu koje se predstavljaju vrhunski kazališni, glazbeni i likovni umjetnici i programi.

Prepoznajući njihovu iznimnu umjetničku i kulturnu vrijednost, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije od samih početaka podupire organiziranje „Dana Matice Hrvatske Mostar“ u vjeri u to kako će taj jedinstveni festival i dalje rasti i cvjetati na zadovoljstvo publike'', kazao je predstojnik Čerkez.

Inače, izložba će biti otvorena do 29. travnja 2018. godine.