POMOĆ OBITELJIMA U POVODU KURBAN-BAJRAMA

POMOĆ OBITELJIMA U POVODU KURBAN-BAJRAMA

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko – neretvanske županije je, na prijedlog općinskih i gradskog Centra za socijalnu skrb, a u povodu blagdana Kurban- bajrama, doniralo iznos od po 500 KM za šest obitelji slabijeg imovnog stanja na području HNŽ.

Tim povodom Janja Milinković, pomoćnica ministra za socijalnu skrb i Zdravka Marić, ravnateljica Centra za socijalni rad Mostar posjetile su obitelj Kadire Kurtović u Drežnici, koja ima osmero djece, te im uručile prigodne darove.

Zaželjevši im u ime dr. sc. Gorana Opsenice, ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi sretan blagdan, pomoćnica Milinković kazala je kako je današnji posjet i simbolični darovi prigoda da se ukaže na položaj obitelji s više djece i obvezu da im se, sukladno mogućnostima, pomogne.

„Svjesni smo kako su potrebe puno veće i kako u našoj županiji ima veći broj obitelji koje se nalaze u sličnim uvjetima i nemaju stalne izvore prihoda. Stoga očekujemo kako će Zakon o zaštiti obitelji s djecom, koji se treba početi primjenjivati od 1. listopada 2017. godine, barem dijelom olakšati njihovu svakodnevnicu'', kazala je pomoćnica Milinković.