VLADA HNŽ O RAVNATELJU POLICIJE: MINISTRI IZ SDA NISU SE, NAKON ZATRAŽENE STANKE, VRATILI NA SJEDNICU VLADE

VLADA HNŽ O RAVNATELJU POLICIJE: MINISTRI IZ SDA NISU SE, NAKON ZATRAŽENE STANKE, VRATILI NA SJEDNICU VLADE

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je, na današnjoj  6. izvanrednoj sjednici usvojila  Zaključak o usklađivanju rashoda s prihodima i Operativni plan za mjesec rujan.

Vlada je razmatrala i mjere koje je potrebno poduzeti s ciljem provedbe pravomoćne sudske presude Županijskog suda oko imenovanja ravnatelja policije HNŽ.

Slađan Bevanda, ministar unutarnjih poslova i Vlado Bevanda,  županijski javni pravobranitelj detaljno su članove Vlade upoznali s obvezama koje proistječu iz presude, posebno ističući kako je 7. rujna 2017.  krajnji rok za njezinu provedbu. Nakon višesatne rasprave ministri u Vladi HNŽ iz SDA zatražili su stanku, nakon koje se više nisu vratili na sjednicu Vlade.

Suočen s takvim stanjem, dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade nije mogao nastaviti sjednicu, te je, zaključujući njezin današnji rad, pozvao sve relevantne čimbenike da se uključe u traženje rješenja kako bi se nastavila provedba presude Županijskog suda i poštovali zakoni, a napose zajamčila sigurnost građana i njihove imovine.