VLADA HNŽ PODUPIRE RAD CENTRA ZA PREVENCIJU I IZVANBOLNIČKO LIJEČENJE MOSTAR

VLADA HNŽ PODUPIRE RAD CENTRA ZA PREVENCIJU I IZVANBOLNIČKO LIJEČENJE MOSTAR

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije danas je  primio mr. sc. Sinišu Skočibušića, ravnatelja Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar.

Razgovarano je o važnosti postojanja Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, budućim aktivnostima i planovima unapređenja rada, kao i o problemima s kojima se uposlenici Centra susreću u njihovu djelovanju, te o daljnjim koracima za unapređenje cjelokupne zdravstvene djelatnosti u HNŽ.

„Vlada Hercegovačko-neretvanske županije prepoznala je važnost postojanja i djelovanja Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar, te sukladno svojim mogućnostima, kontinuirano financijski pomaže oko nabave medikamenata ključnih u liječenju štićenika tog Centra“, kazao je predsjednik Herceg, zaključivši kako će Vlada i u budućnosti biti na raspolaganju za korektnu suradnju s vodstvom Centra.

„Zahvaljujući razumijevanju predsjednika Hercega i Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Centru za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti dodijeljena su financijska sredstva iz Rebalansa Proračuna HNŽ koja će biti od velike pomoći za redovito financiranje djelatnosti, liječenje naših štićenika i koja će biti usmjerena na obnovu prostorija koje su nam, također, od iznimne važnosti“, rekao je mr.sc. Siniša Skočibušić, ravnatelj Centra.

Inače, Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar djeluje od 1999. godine i provodi liječenje ovisnika o psihoaktivnim tvarima kroz socijalnu i farmakološku potporu prema međunarodnim i domaćim usvojenim medicinskim smjernicama i programima liječenja ovisnika. Centar mjesečno ima oko 200 pacijenata iz regije i većinu njih liječi metadonskom terapijom.