Obavijest poljoprivrednim proizvođačima - kantonalne potpore u 2018. godini
24-05-2018 14:45

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona je na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, donijela Odluku o usvajanju Programa  utroška novčanih sredstava za novčane podrške u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji s kriterijima raspodjele sredstava utvrđenih Budžetom HNK za 2018. godinu  Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede  - „Poticaj za poljoprivredu“.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donio je Uputu o načinu i uslovima za ostvarenje podrški u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2018.godinu, br: 11-03-26-675/18, kojim su utvrđeni opći i posebni uslovi, postupak i rokovi, te potrebna dokumenta za ostvarenje kantonalne novčane podrške.  

U prilogu možete vidjeti Odluku o usvajanju Programa utroška novčanih sredstava za novčane podrške u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji s kriterijima raspodijele sredstava Budžetom HNK za 2018. godinu - „Poticaj za poljoprivredu“, Uputu o načinu i uslovima za ostvarenje podrški u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2018. s obrascem, te Prijavu za izlazak na teren po mjestu proizvodnje.