SVJETSKI DAN ZAŠTITE OKOLIŠA
05-06-2019, 14:10

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša,  dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona uputio je čestitku,  u kojoj stoji:

''Poštovane građanke i građani Hercegovačko-neretvanskog kantona,

danas je Svjetski dan zaštite okoliša koji se obilježava u spomen na 5. juna 1972. kada je u Stockholmu održana konferencija Ujedinjenih nacija na kojoj je prihvaćen program zaštite okoliša UN-a.

Cilj ovogodišnjeg Dana je borba  protiv onečišćenja zraka i poticanje svih nas na promjenu ponašanja koje utječe na očuvanje zraka i zdravlja ljudi.  

Naime, čovjek svojim aktivnostima mijenja okoliš, kako u pozitivnom tako, nažalost, i u negativnom smislu. Kao svjesno biće, čovjek snosi najveću odgovornost prema okolišu, drugim živim bićima s kojima ga dijeli, ali i prema samome sebi. 

Želeći potaknuti odgovornost prema okolišu, i Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona, u saradnji s Fondom za zaštitu okoliša HNK, svake godine organizuje različite aktivnosti kojima obilježava ovaj Dan, a koji sve nas potiče na odgovornije ponašanje prema prirodi.

U vjeri u to kako ćemo sve snažnije i odlučnije, svatko na svome području djelovanja i u sredini u kojoj živi, prihvatiti odgovornost za očuvanje planeta,  želim vam sretan Svjetski dan zaštite okoliša!''