ČESTITKA PREMIJERA VLADE HNK POVODOM SVJETSKOGA DANA UČITELJA
04-10-2019, 11:55

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, čestitao je Svjetski dan učitelja prosvjetnim djelatnicima našega kantona. U tekstu čestitke stoji:

''Nemjerljivo cijeneći Vaš plemeniti poziv i duboko svjestan činjenice da, uz roditelje, prosvjetni djelatnici imaju presudnu ulogu u odgoju i obrazovanju naših mladih naraštaja koji jesu istinska budućnost naše zemlje, iskreno Vam i od srca čestitam 5. oktobra – Svjetski dan učitelja.

Učiteljica / učitelj osoba je koju pamtimo cijeloga života i ako smo sretni za učiteljicu / učitelja imati vrsnoga pedagoga koji zna razviti naše prednosti, ali i biti strpljiv radi naših manjkavosti, onda nas je život blagoslovio! Učiteljsko zvanje nije samo poziv, nego je poslanje koje svaki član društvene zajednice mora znati ispravno vrjednovati i osobito poštovati. U tom duhu još jednom Vam upućujem srdačnu čestitku, ističući kako ćete u meni i u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona uvijek imati podršku!

Vlada HNK je, svjesna kako je ulaganje u obrazovanje najbolje ulaganje u budućnost, učinila značajne iskorake kako bi poboljšala materijalni status i uslove rada prosvjetnih djelatnika i boravka učenika u školama. Nastavit ćemo i dalje podržavati projekte u obrazovanju, što će, uvjereni smo u to, u sinergiji sa znanjem i entuzijazmom vas učiteljica i učitelja, nastavnica i nastavnika, profesorica i profesora, zasigurno biti snažan pokretač daljega razvoja i boljitka našega društva.''