HERCEG I HADŽOVIĆ POSJETILI ŠKOLE U MOSTARU
07-09-2020, 12:55

Povodom početka nove školske godine, dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona posjetio je danas Gimnaziju fra Grge Martića  Mostar, a dr. sc. Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta „IV osnovnu školu“ Mostar i OŠ „Ivana Gundulića“ Mostar.

U okviru posjete, premijer Herceg je zajedno sa Zdenkom Leženić, direktoricom obišao školski objekt i upoznao se s mjerama i propisima koje je škola preduzela u vezi sa pandemijom.

Posjetu Gimnaziji fra Grge Martića dr. Herceg je iskoristio i da svim učenicima, roditeljima i djelatnicima škola u HNK uputi čestitku povodom početka nove školske godine.

"Učenicima, roditeljima i svim djelatnicima u školama, lično i u ime Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, želim sretan početak nove školske godine, koja je  zbog
COVID-19 započela u posebnim okolnostima i u uslovima na koje nismo naviknuti, ali u brizi za svoje i zdravlje najbližih nemamo izbora, nego ih poštovati.

Zbog pandemije koja je zahvatila cijeli svijet, dužni smo prilagoditi se svemu što nove okolnosti od nas traže, kako bismo osigurali najveću moguću zaštitu kako za sve učenike, tako i za cijelu našu zajednicu.

Unatoč svemu, želim ostati optimist i vjerovati u to kako će uskoro doći do vraćanja naših života u normalne tokove i kako ćemo ponovno živjeti onako kako smo naviknuli''- zaključio je dr. Herceg. Direktorica Leženić zahvalila je premijeru Hercegu i Vladi HNK na ukupnoj podršci koju pružaju obrazovanom sistemu.

''Danas je  jedan od najvažnijih dana ne samo za učenike, nego i za roditelje/staratelje, nastavnike i sve učesnike obrazovnog sistema. U vremenu izazova u kojemu se nalazimo, zajedno trebamo pokazati hrabrost, volju, ali i strpljenje kako bi nastavni proces, u uslovima koje nitko od nas nije želio, protekao što bolje.
U ime Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i lično, svim akterima odgojno-obrazovnog sistema želim zdravlje i uspjeh u novoj školskoj godini. Našim dragim učenicima, posebno prvačićima, želim mnogo usvojenih znanja i da tokom svog obrazovanja nižu samo uspjehe. Neka budu vrijedni i marljivi i neka ih prati mnogo sreće i osmijeha''- rekao je, između ostalog, ministar Hadžović tokom posjete „IV osnovne škole“ Mostar i OŠ „Ivana Gundulića“ Mostar.