IZJAVA PREMIJERA HERCEGA ZA FENU: Učenici u školske klupe, studenti na fakultete
11-08-2020, 12:42

Učenici u Hercegovačko-neretvanskog kantona novu školsku godinu započet će 7. septembra  u učionicama i školskim klupama, kazao je za Fenu dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade HNK.
"Nakon što smo riješili organizacijske sheme, mrežu škola i tehnološki višak, u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Kriznim štabom Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite, direktorima škola, sindikatima u obrazovanju, te roditeljima radimo sve kako bi se osigurali preduslovi  da nastavni proces započne i odvija se na manje-više uobičajeni način uz provedbu mjera koje će propisati Zavod za javno zdravstvo HNK", naveo je Herceg.
Dodaje kako taj način podrazumijeva uporabu dezinfekcijskih sredstava, zaštitnih maski i ostale opreme čija nabavka će se omogućiti u saradnji s općinama i gradovima koje su osnivači škola.
Herceg je istaknuo kako su ovih dana intenzivirani i razgovori s rektorima sveučilišta u HNK, te postoji jasna zajednička opredijeljenost da i akademska godina u oktobru započne na "normalan" način, odnosno u dvoranama i učionicama fakulteta.
"Kontinuirano pratimo epidemiološku situaciju, te i u ovim putem apeliram na građane da se svi pridržavamo propisanih mjera kako bi broj oboljelih od infekcije koronavirusa bio što manji, ali i kako bi i uvjeti za normalno odvijanje nastavnog procesa i života uopće bili što bolji. Budući da je ipak u ovom trenutku nemoguće reći i predvidjeti što će se tačno događati na jesen ili zimu, intenzivno radimo i na poboljšanju izvedbe online nastave, ali uistinu se nadamo kako će epidemiološko stanje u HNK biti takvo da nam to neće biti potrebno", ustvrdio je premijer Herceg.