OTVOREN DOM ZA STARA I NEMOĆNA LICA RAVNO
13-12-2018, 13:37

„Vjerujem u to kako se otvaranjem Doma za stara i nemoćna lica, ne samo u Ravnom nego i u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, uspostavljaju osnovi jedne nove zdrave i održive zajednice, zajednice koja brine o svojim građanima treće životne dobi osiguravajući im primjerenu zdravstvenu i socijalnu zaštitu, aktivno i zdravo starenje i unapređenje kvalitete življenja“, rekao je dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona prilikom svečanog otvaranja Doma za stara i nemoćna lica u Ravnom. 

Ističući kako je izgradnja Doma rezultat zajedničkoga djelovanja Udruženja sv. Josip iz Međugorja, zahvaljujući čijoj je donaciji izgrađen, Općine Ravno koja je osigurala potrebnu infrastrukturu, Republike Hrvatske koja ga je opremila ali i Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona koja je prepoznala njegov značaj, te snažno podržala i potpomogla početak njegova rada, premijer Herceg naglasio i to kako je Dom projekat od interesa za općinu Ravno, ali i za Hercegovačko-neretvanski kanton koji u njegovom radu i otvaranju novih radnih mjesta vidi veliku mogućnost revitalizacije toga kraja.

„Uvjeren sam u to kako će vjera u čovjeka i predan rad svih Ravnjana, na čelu s načelnikom i njegovim saradnicima, kantonalnim i drugim nivoima vlasti, uroditi istim plodovima i novim projektima doprinijeti stvaranju još boljih uslova za život u Ravnom“, zaključio je premijer Herceg zahvaljujući  zaposlenicima Doma na njihovom predanom radu i naporima koje čine kako bi naši stariji imali svu potrebnu brigu i njegu.

Nakon svečanog otvaranja i blagoslova kapelice sv. Josipa, premijeru Hercegu i Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona uručena je Zahvala za prijateljstvo i podršku.

Inače, svečanoj ceremoniji otvaranja Doma prisustvovao je i Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.