POTPISANI UGOVORI IZ OBLASTI SOCIJALNE ZAŠTITE
13-11-2019, 12:46

Dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne zaštite i predstavnici udruženja iz HNK potpisali su danas, nakon provedene procedure javnog poziva,  ugovore za projekte iz oblasti socijalne zaštite.

Tokom potpisivanja istaknuto je kako je ranijih godina za tu namjeru izdvajano 77.000 KM, a za ovu i naredne godine Vlada HNK je, iskazujući socijalnu osjetljivost i podršku nevladnom sektoru i razvoju civilnog društva, odlučila povećati izdvajanja koja sada iznose 100.000 KM.

Takođe, naglašeno je kako su projekti odabrani na osnovu njihova značenja i kvalitete, broja korisnika obuhvaćenih projektom, područja na kojemu će biti implementirani i doprinosa u socijalnom uključivanju marginaliziranih grupa i razvoja civilnog društva.

Predstavnici udruženja zahvalili su Vladi, resornom Ministarstvu i ministru Opsenici na dobroj saradnji, istaknuvši zadovoljstvo činjenicom da su prepoznali njihove potrebe i povećali ukupna budžetska izdvajanja.

Inače, Odluku o odabiru 37 projekata za raspodjelu sredstava donijela je Vlada HNK na 109. sjednici održanoj 31. oktobra 2019. godine.