PREMIJER HERCEG NA PROSLAVI 20. ROĐENDANA OŠ ILIJE JAKOVLJEVIĆA MOSTAR
23-03-2023, 11:54

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je prisustvovao programu kojim je obilježen 20. rođendan Osnovne škole Ilije Jakovljevića Mostar.

U kratkom uvodnom obraćanju, direktorica Lidija Markotić osvrnula se na rad škole u proteklom periodu, ističući rezultate učenika, učitelja i nastavnika, te inovacije koje su tokom godina uvedene u školu.

Premijer  Herceg čestitao je djelatnicima i učenicima Dan njihove škole, istaknuvši:

''Iskreno me raduje što sam danas bio u prilici lično svim djelatnicima i učenicima mostarske osnovne škole Ilije Jakovljevića čestitati Dan njihove škole. Na ovaj kolektiv, na ovu školu, njezine učitelje, nastavnike i učenike možemo biti ponosni kako zbog uslova u kojima se izvodi nastava, ali još i više zbog kvalitete stečenih znanja.
Zato, svim učiteljima, nastavnicima, svim djelatnicima ove škole zahvaljujem na njihovom predanu radu, ljubavi  i entuzijazmu kojim se posvećuju obrazovanju naše djece. Učenicima, također, čestitam dan njihove škole, podsjećajući ih na to kako će upravo iz ove škole, iz sretnoga doba svojeg osnovnog obrazovanja, ponijeti najljepše uspomene za čitav život.
Na kraju, želim istaknuti i činjenicu da sam osobito ponosan jer smo, kao Vlada HNK, napravili ogroman iskorak kada je u pitanju materijalni status, ali i radno-pravni status svih prosvjetnih djelatnika u našem kantonu. Obrazovanje od predškolskog, preko osnovnog i srednjeg pa sve do onog visokog, u svim je našim potezima prepoznato kao sami vrh prioriteta.
Osim toga, i ova je škola obuhvaćena našim ulaganjima koja smo, premda nisu obaveza nego iskrena dobra volja Kantona, kroz proteklih osam godina, usmjerili u energetsku efikasnost odnosno obnovu, 'utopljavanje' i opremanje svih javnih objekata, a prioritetno osnovnih i srednjih škola na prostoru cijelog našeg kantona'', zaključio je premijer Herceg.

Program obilježavanja nastavljen je u revijalnom tonu, i to izvedbom mjuzikla ''Anči'', te izložbom likovnih radova učenika.