PREMIJER HERCEG NA SJEDNICI IZVRŠNOG ODBORA HRVATSKE ZAJEDNICE ŽUPANIJA RH
24-08-2022, 14:02

Na poziv varaždinskoga župana Anđelka Stričaka, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona dr. sc. Nevenko Herceg učestvovao je danas, kao počasni gost, radu sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija Republike Hrvatske održanoj u Varaždinu.

''Ovakvi susreti najviših predstavnika županija i resornih ministarstava u Vladi Republike Hrvatske izvrsna su praksa za bolje djelovanje na svim područjima. Imamo puno toga za naučiti od naših kolega, saradnika i osvjedočenih prijatelja iz svih krajeva Hrvatske, a sve s ciljem stvaranja novih vrijednosti i napretka za sve nas u Bosni i Hercegovini“, rekao je premijer Herceg dodavši da ovakav okvir saradnje Vlade i županija itekako koristan i predstavlja potvrdu visokog nivoa povjerenja između centralne vlasti i župana. 

''Učesnici sastanka imaju samo jedan cilj i to da djeluju u zajedništvu i sinergiji svih nivoa vlasti na ravnomjernom razvoju Republike Hrvatske, a sve za dobrobit svih njezinih stanovnika, bez obzira na kraj u kojemu žive. Konkretni rezultati te prakse vidljivi su i prepoznati kao vrsni uspjesi jedne od novih članica Europske unije. Ti konkretni pokazatelji prisne i konstruktivne saradnje svih nivoa vlasti rezultiraju razvojem novih ideja, kao i zakonskih prijedloga i projekata što znatno unapređuje Republiku Hrvatsku u svim segmentima. Dobro bi bilo takvu uspješnost u komunikaciji i radu preslikati i s ove strane granice i zajedničkim snagama osigurati snažniji zamah ravnomjernijega razvoja BiH na svim područjima rada i življenja“ zaključio je Herceg.