PREMIJER HERCEG POSJETIO JU „DJEČJI VRTIĆI“ I UDRUGU „VEDRI OSMIJEH“
23-12-2019, 10:30

Povodom nastupajućih božićnih i novogodišnji praznika, dr.sc. Nevenko Herceg, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona posjetio je danas Javnu ustanovu „Dječji vrtići“ Mostar i Udruženje roditelja i djece s posebnim potrebama „Vedri osmijeh“

Danijela Kegelj, direktorica Javne ustanove „Dječji vrtići“ i predsjednica Upravnog odbora Udruženja „Vedri osmijeh“ govorila je o dosadašnjem radu i budućim planovima usmjerenim na poboljšanje kvalitete kako predškolskog obrazovanja tako i života djece s posebnim potrebama. Takođe, zahvalila je premijeru Hercegu na podršci u radu, nedavnoj donaciji vrtićkoj djeci povodom praznika sv. Nikole kao i danas uručenim darovima članovima Udruženja.

„Brinuti o odgoju i obrazovanju djece od najranije dobi odgovorna je i zahtjevna zadaća. Stoga danas ovom posjetom želim izraziti zahvalnost svima koji su vrlo važan dio odgoja i obrazovanja naših najmlađih. Želim istaknuti i to kako u ovoj ustanovi svakodnevno boravi oko 500 djece koja, uz podršku brižnih odgajatelja, stječu prva znanja koja će im biti osnova za sve što ih čeka kroz život“, rekao je premijer Herceg.

U susretu s članovima Udruženja, upoznao se s uslovima boravka i aktivnostima koje provode ističući potrebu još snažnijeg uključivanja cjelokupne zajednice kako briga o djeci i osobama s posebnim potrebama ne bi bila zasnovana samo na entuzijazmu pojedinaca.

„Potrebno je na sistemski način brinuti o svakom pojedinom građaninu kako bismo se svi osjećali punopravnim članovima našeg društva“, zaključio je premijer Herceg zaželjevši svima sretne božićne i novogodišnje praznike.