PREMIJER HERCEG S DELEGACIJOM HVIDRA-e
23-06-2022, 12:11

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona susreo se sa Delegacijom Udruge hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata (HVIDRA) Grada Mostara koju je predvodio predsjednik Darko Drmać.

Delegacija HVIDRA-e je istaknula zadovoljstvo saradnjom sa Vladom rekavši kako u premijeru Hercegu vide istinskog prijatelja koji je spreman intenzivno učestvovati u traženju rješenja na sva pitanja koja opterećuju boračku populaciju. Ujedno, izrazili su zahvalnost premijeru Hercegu i Vladi na svemu što čine za boračku populaciju. U tom kontekstu, istaknuli su brojne projekte podrške koji se realizuju putem resornog ministarstva, među kojima, ortopedska pomagala, medicinska rehabilitacija, podrške zapošljavanju djece boraca, plaćanje naknade upisa u visokoškolske obrazovne ustanove, te doškolovanje i prekvalifikacija.

Premijer Herceg istaknuo je kako borci, osobito stradalnici, zaslužuju poštovanje te da je potrebno činiti stalne napore da se u cijelosti poštuje Zakon o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica. Podsjetio je na to kako Vlada kontinuirano podržava projekte od značaja za boračku populaciju.

Učesnici sastanka izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, iskazavši spremnost da ona bude nastavljena i dodatno ojačana u cilju stalne podrške i brige za boračku populaciju u HNK.