PREMIJER HERCEG S DIREKTOROM HNK MOSTAR IVANOM VUKOJOM
08-06-2021, 11:46

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona primio je danas  Ivana Vukoju, direktora Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.

Tema sastanka bila je stanje u Hrvatskom narodnom kazalištu i kulturi u HNK općenito. Na poseban način razgovarano je o poteškoćama s kojima se kulturne institucije u svom radu susreću, a koje se najsnažnije ogledaju u nedostatku finansijskih sredstava.

Premijer Herceg rekao je kako je svjestan značaja kulture  i umjetnosti u društvu, istaknuvši potrebu snažnije podrške kulturnim institucijama, osobito Hrvatskom narodnom kazalištu.

„Vlada HNK kontinuirano izdvaja budžetska sredstva za potrebe kulture, pa tako i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. Naravno, jasno je kako je, zbog pandemije, rad kulturnih ustanova ograničen i one nisu mogle ostvarivati uobičajene prihode. Stoga ćemo razmotriti mogućnosti da još snažnije podržimo njihov  rad“, rekao je premijer Herceg čestitajući direktoru i svim djelatnicima Kazališta na stvaranju novih predstava, unatoč svim izazovima s kojima su suočeni.

Direktor Vukoja zahvalio je premijeru Hercegu na srdačnom prijemu i iskazanom razumijevanju.

“Dakako da se finansijski udar itekako osjeti, ali isto je tako problem naša ovisnost o nastupima i komunikaciji s publikom. Umjetnici su jako oštećeni ovim stanjem, ali nismo odustali nego smo poštujući sve mjere i preporuke nadležnih organa nastavili raditi i stvarati nove predstave”, rekao je direktor Vukoja.