PREMIJER HERCEG S PREDSJEDNIŠTVOM HVIDR-e GRADA MOSTARA
07-03-2019, 11:48

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, primio je Miru Šunjića, Marija Cvitkovića i Nikicu Zovko, predsjednika i članove Predsjedništva Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida (HVIDR-a) Grada Mostara.

Miro Šunjić, predsjednik  HVIDR-e zahvalio je Vladi HNK i premijeru Hercegu na svemu što čine za boračku populaciju, te na uvažavanju i razumijevanju potreba stradalnika.
Osobito su zahvalili na dosadašnjoj podršci pri organizaciji Međunarodnog božićnog turnira u malom fudbalu, istaknuvši, takođe, i dobru saradnju kod prijema pripravnika, zapošljavanja i dodjele stipendija i subvencija studentima - djeci poginulih boraca.
Podsjetili su na to kako će ove godine, u mjesecu maju, prigodnim programom biti obilježeni 25. Dani hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata.

Premijer Herceg  istakao je kako borci, osobito stradalnici,  zaslužuju  poštovanje i potrebno je činiti stalne napore da se u cijelosti poštuje Zakon o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica.  Dodao je i to kako Vlada o boračkoj populaciji brine kroz redovno finansiranje različitih projekata, među kojima je istaknuo obilježavanje značajnih datuma, podršku boračkim zadrugama, nabavku ortopedskih pomagala, podršku stambenom zbrinjavanju i banjsko liječenje.

Učesnici sastanka izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, iskazavši spremnost da ona bude nastavljena i dodatno osnažena u cilju stalne podrške i brige za boračku populaciju u HNK.