PREMIJER HERCEG S PREDSJEDNIŠTVOM HVIDRA-e GRADA MOSTARA
18-02-2021, 11:11

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona primio je Darku Drmaća, Miru Šunjića, Marija Cvitkovića i Davora Galića, predsjednika, dopredsjednike i sekretara Udruženja hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata (HVIDRA) Grada Mostara.

Predsjedništvo HVIDRA-e zahvalilo je premijeru Hercegu i Vladi HNK na svemu što čine za boračku populaciju. Istaknuli su kako ih ohrabruje spremnost premijera Hercega da intenzivno učestvuje u traženju rješenja na sva pitanja koja opterećuju boračku populaciju. Uz zahvalu na svemu što je učinjeno i što se planira, izražena je posebna zahvala i na podršci u organizaciji uspješno održanoga 26. Međunarodnog božićnog malonogometnog turnira ''Hvidra-Mostar 2020.''

Također, predsjedništvo  HVIDRA-e  upoznalo je premijera Hercega o izradi monografije „Srebrni jubilej Božićnog turnira“ koju izdaju povodom 25. godišnjice Turnira. Monografija bi trebala biti predstavljena javnosti na dan HVIDRA-e, 30. maja ove godine, ukoliko epidemiološke mjere budu to dopuštale.

Razgovarano je, također, o problemima boračke populacije, a na poseban način o stambenoj problematici boraca. Premijer Herceg najavio je nastavak saradnje u svim pitanjima koja su od interesa za borce u Mostaru i HNK.