PREMIJER HERCEG SA PREDSJEDNICOM OPĆINSKOG SUDA ČAPLJINA
14-09-2023, 9:05

Premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona dr. sc. Nevenko Herceg održao je u svojem kabinetu, radni sastanak sa novoimenovanom predsjednicom Općinskog suda u Čapljini Emilijom Zrnić. Razgovarali su o aktivnostima Općinskog suda, njegovoj organizaciji, problemima sa kojima se susreće djelatnost sudstva u cijelosti, kao i o planovima budućeg djelovanja kojim bi se kvaliteta rada podignula na viši nivo.

Čestitavši predsjednici Zrnić na preuzimanju visoko odgovorne dužnosti, prvi čovjek Vlade HNK-a istaknuo je i ovom prilikom kako zakonodavna, izvršna i sudska vlast predanim radom, svaka u okviru svojih nadležnosti, mogu dodatno unaprijediti djelovanje našeg kantona, tako i cjelokupne BiH.

- Našu saradnju, na korist i zadovoljstvo svih naših sugrađana, moramo njegovati i razvijati, međusobno se upotpunjujući u čuvanju ustavno-pravnoga poretka koji nam garantira mir, stabilnost, u konačnici i napredak. Općinski sud u Čapljini od iznimne je važnosti za stanovnike tog kraja, a Vlada HNK-a će, kroz svoja redovna sredstva i redovne aktivnosti, nastaviti brinuti o svim jedinicama lokalne samouprave, tako i o vitalnim potrebama i projektima sa prostora Grada Čapljine – poručio je Herceg.

Upoznavši ga sa aktivnostima, planovima i aktuelnim poteškoćama u djelovanju Općinskog suda Čapljina, predsjednica Zrnić se zahvalila premijeru Hercegu na susretu i razgovoru, pozdravivši napore Vlade HNK-a da, u okviru svojih ovlaštenja i mogućnosti, pomogne prevladavanju izazova sa kojima se susreće sudska vlast u našem kantonu.