PREMIJER HERCEG U RADNOJ POSJETI OŠ ANTUNA BRANKA ŠIMIĆA
21-11-2022, 12:56

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je, na poziv direktorice Snježane Brkić posjetio Osnovnu školu Antuna Branka Šimića u Mostaru.

Bila je ovo prilika da se kroz ugodni razgovor sa direktoricom i djelatnicima ove škole istaknu napori koje je Vlada u proteklom periodu učinila kako bi u ovoj najstarijoj osnovnoj školi u Mostaru bili poboljšani uslovi rada njezinih djelatnika i boravka učenika.

''Samo kroz Projekat energetske efikasnosti u ovu smo školu uložili oko milion KM. Sredstvima iz Budžeta dodatno  smo pomogli uređenje sportske sale, a kroz projekat ''Škola za budućnost'' potrebnom informatičkom opremom opremili smo jednu učionicu u školi, kako bi učenici primjenom novih tehnologija lakše dostizali potrebna znanja.

Pred nama je i projekat uređenja igrališta, dvorišta i okoliša Škole za što smo planirali 50.000,00 KM'', rekao je premijer Herceg, dodavši i to kako je Vlada značajno popravila materijalni položaj prosvjetnih djelatnika, a nizom odluka za jedan značajan broj učitelja, nastavnika i profesora riješila radno- pravni status i na odgovarajući način zbrinula tzv. tehnološki višak.

Današnju posjetu direktorica Brkić iskoristila je da, lično i u ime kolega, kao i u ime učenika zahvali premijeru Hercegu i Vladi HNK-a na svemu što su učinili kako bi uslovi rada i boravka bili ugodniji.

''Za nesebičan doprinos, saradnju i zajedništvo, te izgrađivanje mostova jednih prema drugima.

Hvala što nam dajete mogućnost da ostavimo svoj trag'', stoji u tekstu Zahvalnice koju je u ime škole premijeru Hercegu uručila direktorica Brkić.