PREMIJERKA BUHAČ NA OBILJEŽAVANJU DANA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE
10-05-2024, 20:29

Premijerka Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač danas je u Dubrovniku, na poziv predsjednice Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije Terezine Orlić i župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića, prisustvovala svečanom zasjedanju Skupštine DNŽ-a povodom proslave Dana Županije i njezinog nebeskog zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića. U prikladnom pozdravu prisutnim zvanicama, akcentirala je da ta svetkovina podsjeća na bogatu istoriju, kulturu i tradiciju Dubrovnika i čitavog DNŽ-a, te da se s pravom ističe da je to područje istinski biser hrvatske obale.

- Ujedno, riječ je o nama posebno dragoj susjednoj i prijateljskoj županiji s kojom ispreplićemo živote i sudbine kroz nebrojene protekle vijekove. Vi ste primjer da posvećenost i sinergija lokalne i županijske vlasti uz podršku viših nivoa, u ovom slučaju Vlade RH, uz pametno i učinkovito korištenje sredstava EU-a, mogu izrasti u simbol uspjeha i odličnosti i uzor mnogima. To ste dokazali izgradivši, od ratom pogođenog, razrušenog i opljačkanog hrvatskog prostora, vodeću županiju po mnogostrukim kriterijima, prepoznatu i u RH i u čitavom svijetu – poručila je Buhač i dodala da nas svečani momenat podsjeća i na važnost zajedništva i saradnje.

- I ova nas prilika poziva nas na još tješnje veze i usmjerenost prema novim zajedničkim projektima koji će donijeti boljitak stanovništvu u oba naša administrativna prostora i uopće u našim istorijsko bliskim regijama Hercegovini i Dalmaciji. Istinski osjećam da smo zajednički predani takvoj viziji naše budućnosti. Vlada HNK-a ostaje privržena DNŽ-u i jačanju naših međusobnih odnosa u svim segmentima koji nas spajaju, od infrastrukture do turizma, kulture i svih drugih životnih područja – zaključila je premijerka HNK-a.