TEOLOŠKO-KATEHETSKI INSTITUT U MOSTARU SPAJA DVIJE VITALNE DIMENZIJE
15-11-2019, 13:55

U okviru proslave Dana Teološko-katehetskoga instituta u Mostaru, danas je u Katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru promovisano trinaest diplomanata te visokoškolske ustanove, i to dvoje prvostupnika i jedanaest magistara religijske pedagogije i katehetike.

Prisutnima se obratio i Darko Juka, savjetnik premijera Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, poručivši kako kantonalna vlada na osobit način poima i pomaže rad Instituta.

„Ova cijenjena ustanova, koja je sastavnica Katoličkog bogoslovnog fakulteta iz Sarajeva, spaja i prožima duhovnu dimenziju s onom akademskom, naučnom. Usudio bih se reći, obje su od vitalnog značaja za svaki pa tako i za naš narod. Zato ne treba čuditi što Institut u svojemu djelovanju i poslanju ima podršku naše vlade. Osobita mi je čast što Vas mogu pozdraviti i dragim diplomantima, osim čestitke, poželjeti uspješan životni put, na tragu vrijednosti koje su ponijeli i s ovoga studija“.- rekao je savjetnik Juka. Svečanosti je, takođe, prisustvovala i Dinka Lasić, pomoćnica ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK.

Svečanosti proslave i promocije prethodila je sveta misa koju je predslavio mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i trajni upravitelj trebinjsko-mrkanski.