TURISTIČKI KLASTER HERCEGOVINA NA ''ITB BERLIN 2023''
07-03-2023, 12:17

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha na svjetskim sajmovima turizma u Tel Avivu (Izrael) i u Londonu (Velika Britanija), Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona, zajedno sa vladama Zapadnohercegovačkog i Hercegbosanskog kantona, s razlogom je pomogla i ovogodišnje međunarodne aktivnosti Turističkog klastera Hercegovina.

Ove sedmice u Berlinu (Njemačka), premijer HNK dr. sc. Nevenko Herceg, na čelu delegacije Klastera, učestvuje na jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova – ''ITB Berlin 2023'', na kojem izlaže više od 55.000 subjekata iz 180 zemalja svijeta.

''Vrijedna ekipa Klastera, u partnerstvu sa USAID-ovim projektom Turizam, i u saradnji s još nekoliko turističkih agencija i organizacija iz oba bh. entiteta, na sjajan način predstavlja Bosnu i Hercegovinu. Naš štand već prvog dana privlači veliku pažnju. Ne dvojim kako će se roditi neka nova partnerstva na dobrobit našeg turističkog sektora i uopće prepoznatljivosti i razvoja našeg podneblja, a posebno se pripremamo za četvrtak kada će Vinska cesta Hercegovine imati gala promociju pred nekim od najprestižnijih predstavnika međunarodne turističke industrije'', rekao je ovom prilikom premijer Herceg.