U HNK NEMA OBOLJELIH OD KORONAVIRUSA
26-02-2020, 15:04

''Na području HNK, za sada, nemamo nijedan slučaj oboljelih od koronavirusa kao niti sumnjivih slučajeva koje je trebalo poslati na testiranje'', rekao je danas na konferenciji za novinare dr. Nermin Avdić, dopredsjednik Kriznog štaba zaduženoga za preduzimanje mjera zaštite stanovništva od koronavirusa u HNK i  direktor Zavoda za javno zdravstvo HNK.

Dr. Avdić je istaknuo i to kako u HNK trenutno ima 16 slučajeva koji se nalaze u preventivnoj samoizolaciji zbog mogućnosti oboljenja od koronavirusa.

„Osobe koje su u samoizolaciji svakodnevno komuniciraju sa epidemiolozima Zavoda za javno zdravstvo HNK i informišu ih o njihovom zdravstvenom stanju. Ukoliko budu imali bilo koji od simptoma virusa, poduzet ćemo daljnje mjere“, rekao je dr. Avdić dodavši i to kako je nakon pojave koronavirusa u Italiji i Hrvatskoj očekivano da se on u nekom obliku pojavi i kod nas.

Podsjetio je na to kako su u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar stvoreni uslovi za izolaciju sa osam kreveta, a smještajni kapaciteti, po potrebi, mogu biti i povećani.

„Za sada nitko nije hospitaliziran u izolaciji “ zaključio je dr. Avdić pozvavši građane na pridržavanje - već u više navrata - ponovljenih uputa o ponašanju i prevenciji u vezi sa širenjem koronavirusa.