UNDP POHVALIO KRIZNO UPRAVLJANJE I TRANSPARENTNOST VLADE HNK U VREMENU PANDEMIJE
25-06-2020, 11:11

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona, održao je danas radni sastanak sa Stelianom Nederom, rezidentnom predstavnicom UNDP-a u BiH.

Istaknuvši dosadašnju dobru saradnju Vlade HNK i UNDP-a, premijer Herceg upoznao je gđu Nederu s aktuelnim stanjem u HNK, s naglaskom na aktivnosti Vlade koje su usmjerene na sprječavanje negativnih privrednih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa (COVID-19) i podršci privredi na prostoru HNK.

Rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH također je pohvalila uspostavljenu komunikaciju s Vladom HNK, zahvalivši se premijeru Hercegu na srdačnom prijemu i na stalnoj spremnosti na produktivnu saradnju, na dobrobit zajednice. Posebno je pohvalila krizno upravljanje, kriznu komunikaciju i transparentnost Vlade HNK u vremenu pandemije koronavirusa.

Inače, Vlada HNK i UNDP ostvarili su uspješnu saradnju u nizu zajedničkih projekata, kako u vremenu aktuelne epidemije, tako i u projektima energetske efikasnosti zahvaljujući kojima je u ovom sazivu Vlade ''utopljeno'' niz javnih objekata s naglaskom na škole i domove zdravlja, kao i projektima izrade kantonalne Strategije razvoja za prethodno, ali i za predstojeći period, od 2021. do 2027. godine.