VLADA HNK: OSIGURANA PODRŠKA OD 100 KM ZA NEZAPOSLENE OSOBE
23-08-2022, 9:42

Na sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona je usvojila Odluku o odobravanju utroška novčanih sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Budžeta HNK za 2022. godinu Službi za zapošljavanje HNŽ u svrhu isplate jednokratne pomoći za nezaposlene u iznosu od 2.722.500,00 KM.

Vlada je razmotrila cjelokupnu situaciju dešavanja u našoj zemlji, te potaknuta globalnom krizom koja nije izostavila ni naše područje odlučila je pronaći mogućnost podrške nezaposlenima, odnosno osobama koje su evidentirane u Službi za zapošljavanje HNK. Ovom Odlukom nezaposlenima koji su u evidenciji Službe za zapošljavanje HNK osigurana je jednokratna pomoć –podrška u iznosu od 100 KM po osobi.

Nastavljajući dobru praksu kojom se unapređuje rad zdravstvenoga sistema HNŽ, Vlada je usvojila Odluku o usvajanju Programa utroška novčanih sredstava utvrđenih Budžetom HNK za 2022. godinu za Ured predsjednika Vlade s pozicije „Nabavka vozila hitne pomoći za Domove zdravlja“ u iznosu od 650.000,00 KM. Planirana sredstva iskoristit će se za nabavku pet novih vozila hitne pomoći za Domove zdravlja u HNK i nabavku jednoga polovnoga dostavnog vozila.