VLADA HNK POKROVITELJ HUMANITARNE UTRKE U OKVIRU ''MOSTAR RUN WEEKEND-a''
17-03-2022, 9:52

Uoči održavanja sada već regionalno poznatog Mostarskog polumaratona, zakazanog za 19. marta 2022. godine, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona dr. sc. Nevenko Herceg primio je dr. sc. Franju Lovrića, predsjednika Udruženja ''Zdrav život – Kinezis'' koje i organizuje ''Mostar Run Weekend'' i Ninu Škoro, predsjednicu Udruženja za pomoć beskućnicima i socijalno ugroženim osobama na području Mostara ''Minores'' kojemu su namijenjena sva novčana sredstva koja će u subotu biti prikupljena u okviru prateće Humanitarne utrke.

''Polumaraton dug 21 kilometar i Humanitarna utrka građana u dužini od 4 kilometra imaju zajednički cilj, a to je promocija ljepote našeg grada i konkretna podrška nekoj od ciljnih grupa, a ove godine sva prikupljena sredstva darovat ćemo Udruženju ''Minores'' odnosno našim sugrađanima u stanju potrebe. ''Mostar Run Weekend'' zaživio je kao posebna trkačka razglednica Mostara jer učesnici tokom utrke pređu preko gotovo svih gradskih mostova, prođu nekim od najljepših dijelova grada, pokraj naših prirodnih i kulturnih znamenitosti'', komentirao je Lovrić, zahvalivši premijeru Hercegu i Vladi HNK što su preuzeli ulogu pokrovitelja Humanitarne utrke, ali i što pružaju kontinuiranu podršku razvoju Mostarskoga polumaratona.

''To ne treba čuditi jer Vlada HNK uvijek pruža podršku kvalitetnim projektima, a posebno onima koji okupljaju i na hvale vrijedan način motivišu naše sugrađane na druženje i zdrav život. K tomu, ova priča ima i snažan humanitarni karakter, a šalje i jednu sjajnu poruku jer je ova sportska manifestacija, okupljanjem učesnika iz čak 21 države, sa različitih kontinenata, dosegnula visoki međunarodni nivo, postavši događaj zbog kojega se u martu dolazi u Mostar. Osobito me veseli što se toliki broj naših sugrađana aktivirao i želi dati doprinos humanitarnom aspektu ovoga događaja. 'Mostar Run Weekend' neka samo nastavi ovim smjerom, a naša podrška na tom putu neće izostati'', poručio je Herceg.

Čelnica Udruge ''Minores'' također je zahvalila domaćinu na srdačnom prijemu, osobito na podršci koju Vlada HNK pruža djelovanju njihovog udruženja, ne samo kroz ovaj projekat, nego i inače.