VLADA OBNAVLJA I SREDNJU ŠKOLU U STOCU
18-12-2019, 9:42

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Hercegovačko-neretvanske županije i Stjepan Bošković, načelnik Općine Stolac potpisali su Sporazum kojim se osigurava 480.000 KM za obnovu Srednje škole u Stocu.

„Današnje potpisivanje Sporazuma nastavak je aktivnosti Vlade usmjerenih na podršku obrazovanju osobito obnovi školskih zgrada i sportskih sala. Ove godine donijeli smo odluke o obnovi još pet novih objekata: Dom zdravlja u Čitluku, Srednja mašinsko-saobraćajna škola u Mostaru, Dom zdravlja u Čapljini, Srednja škola u Prozor-Rami  i Narodni univerzitet u Konjicu za što će biti izdvojeno oko 2 miliona KM“, rekao je predsjednik Herceg.

„Da ima razumijevanja za svaku jedinicu lokalne samouprave i da je istinski Vlada cijeloga Kantona, ova je Vlada pokazala nizom konkretnih poteza. Na području Općine Stolac već smo zajedničkim naporima završili nekoliko značajnih projekata. Ovaj Sporazum još je jedan dokaz razumijevanja naših potreba na čemu sam premijeru Hercegu i svim članovima Vlade iskreno zahvalan“, rekao je načelnik Bošković.

Inače, uz učestvovanje u Projektu energetske efikasnosti u koji je uloženo više od 15 miliona KM, Vlada kreditnim, donatorskim i budžetskim sredstvima finansira i sufinansira energetsku obnovu značajnog broja objekata s konačnim ciljem - obnova svih javnih zgrada u HNK kako u obrazovanju i zdravstvu, tako i u pravosuđu i unutrašnjim poslovima.