VLADI HNK URUČENA ZAHVALNICA HSPF-A
17-12-2019, 8:18

Darko Juka, savjetnik premijera Hercegovačko-neretvanskog kantona preuzeo je, u ime Vlade HNK-a, a prilikom obilježavanja desete godišnjice postojanja Hrvatskoga studentskog politološkog foruma, Zahvalnicu za ukupnu podršku Vlade radu tog studentskog udruženja. Zahvalnicu mu je uručio Martin Mikulić, predsjednik HSPF-a.

U obraćanju prisutnima, s posebnim akcentom na studente/aktiviste, Juka je rekao da deset godina rada znači zaokruživanje procesa zrenja, prevladavanje ''dječjih bolesti'' i još ozbiljniji iskorak u novu deceniju.

- Uspješnim projektima i inicijativama, preciznim dijagnozama niza društvenih stanja i valjanim reagovanjima na političke devijacije, izrasli ste u respektabilno udruženje na koje se računa i čije se mišljenje cijeni. Upravo to i jest smisao studentske potentnosti, jer svakom društvu i svakom narodu treba zasvijetliti crvena lampica u onom trenutku kada mu studenti zašute! Studenti ne smiju biti amorfnom masom, neosjetljivom na društvenu realnost, ali kao kolega s dvadeset godina iskustva, osim želje da ostanete aktivni i hrabri, slobodan sam ponuditi vam i iskustveni savjet: Naučite kanalizirati tu snažnu energiju, ''stati na loptu'' i uvijek odmjeriti okolnosti i način na koji ćete i kada postupiti, odnosno ostanite preduzetni, hrabri i iskustveno mudri  – poručio je Juka.

Svečanost proslave održana je u amfiteatru Sokrat Sveučilišta u Mostaru, pod sloganom ''Odlučno prema cilju'', a osim aktualnih i prošlih članova HSPF-a, okupila je i brojne uglednike iz društvenog, naučnog i političkog života.