DELEGACIJA VLADE HNK-A NA SVEČANOJ PLAVO-BIJELOJ NOĆI
03-02-2024, 22:01

Premijerka Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač predvodila je visoku delegaciju Vlade HNK-a na tradicionalnoj manifestaciji Plavo-bijela noć održanoj večeras u čapljinskom hotelu President, u organizaciji NK GOŠK, nakon završetka 34. Međunarodnog fudbalskog turnira ''Memorijal Andrija Anković'' u Gabeli.

U prigodnomu obraćanju prisutnima, premijerka je čestitala organizatorima na tome što su uspjeli još jednom dokazati važnost postojanja i postignuća NK GOŠK na sportskoj sceni našeg podneblja.

- Prošle ste godine svoju predanost i upornost, svoja odricanja i žrtvu, okrunili jednim od historijskih rezultata koji će zauvijek ostati upisani u anale GOŠK-a. Sav vaš trud, rad i zalaganja svjedoče jednu iskrenu i nesebičnu ljubav, prije svega prema sportu, prema zacrtanom cilju, ali i prema onome šta je naše i šta vrijedi više od svih priznanja koje ste stekli. Od GOŠK-a ste izgradili ime i brend kojim se ponosimo – rekla je Buhač, dodavši da Plavo-bijela noć okuplja mnoštvo prijatelja Kluba, sponzore, delegate drugih sportskih kolektiva, brojna poznata imena sporta, politike, privrede i drugih grana našeg društva i da je i ta činjenica jednan od pokazatelja koliko vrijede GOŠK i njegov vrhunski kolektiv.

- Radujući se izazovima koji su pred vama, radujući se pobjedama kojima ćete nas nastavljati razgaljivati, i ovom prilikom ističem da vam Vlada HNK-a ostaje iskreni prijatelj i partner. To ste opravdali, to ste zaslužili – zaključila je premijerka s kojom su na proslavi bili i ministri dr. Milenko Bevanda, Ivo Bevanda, Mario Jurica i Đuro Prkačin.