HERCEG I HADŽOVIĆ NA PROSLAVI GOŠK-OVA OSVAJANJA NASLOVA PRVAKA PRVE LIGE FBIH
22-05-2023, 8:35

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona, prisustvovao je jučerašnjoj proslavi Nogometnoga kluba GOŠK u povodu osvajanja naslova prvaka Prve lige FBIH 2022. / 2023. i povratka ovoga uspješnog kluba u Premijer ligu BiH. Čestitavši klupskomu predsjedniku Luji Iliću i njegovim saradnicima, kao i cjelokupnoj momčadi na izvrsnim rezultatima, naglasio je kako su učinili jedan zaista istorijski iskorak.

''Sav znoj, trud i ostavljeno srce na terenu pretočili ste u rezultat za istoriju i priredili svima nama koji se radujemo svakom vašem postignuću dvostruko slavlje. Osvojili ste naslov prvaka Prve lige FBiH, ujedno ste se izborili i za plasman u Premijer ligu koja se od sljedeće sezone vraća na hercegovački jug“, rekao je premijer Herceg dodavši kako njihov trud i rad svjedoče jednu iskrenu i nesebičnu ljubav prema sportu, prema zacrtanome cilju, prema svojem području.

''Dokazali ste kako ste vrijedni biti na tronu, kako vrijedite imena i naslova prvaka i ovaj ste naraštaj upisali u anale GOŠK-a koji je danas jedan od najsnažnijih brendova cijele neretvanske doline. Ne samo kao čelni čovjek kantonalne vlasti, nego i kao dugogodišnji sportski djelatnik, imam posebno razumijevanje za naše sportaše i za sport u cjelini. U meni lično, jednako tako i u Vladi HNK imate i imat ćete prijatelja i partnera. Novi su ciljevi sada pred vama, ali večeras je noć za zasluženo slavlje i uživajte u svim postignućima'', zaključio je prvi čovjek Vlade HNK.

Na proslavi su, pored premijera Hercega, prisustvovali  i ministri u Vladi HNK dr. sc. Rašid Hadžović  i Donko Jović.